Think Pink Duck race

Think Pink Duck Race

Searena steunt de “Duck race” van Think Pink middels een buitententoonstelling aan de etalage.

Aandacht voor kankerpatiënten nu meer dan nodig

Borstkankervereniging Think Pink Europe en het winkelcentrum Searena in Oostende hebben de handen in elkaar geslagen om een corona-proof tentoonstelling op te zetten van de Nederlandse fotografe Caroline Sikkenk. De tentoonstelling was eerder al te zien in o.a. Brussel, Athene en Rome en komt nu naar Oostende. Maar dan wel in een bijzondere setting “Normaal liep de tentoonstelling nu in Sarajevo maar Corona heeft er anders over beslist. In samenspraak met de fotografe en de uitbaters van het winkelcentrum Searena, hebben we de idee uitgewerkt om een originele buitententoonstelling te maken. De beelden spreken voor zich. De boodschap is duidelijk: in deze moeilijke tijden hebben borstkankerpatiënten het nog moeilijker. Met deze krachtige beelden van lotgenoten willen we iedereen die momenteel vecht tegen kanker, een hart onder de riem steken” aldus directeur Jurgen Vanpraet van Think Pink Europe.

De Nederlandse fotografe Carolien Sikkenk fotografeerde vrouwen die kaal werden ten gevolge van chemotherapie of intensieve radiotherapie. Voor de meeste vrouwen is dit haarverlies zeer ingrijpend. Als het haar wegvalt wordt een andere schoonheid zichtbaar. Andere dingen gaan opvallen: mooie jukbeenderen, vrolijke sproetjes, de vorm van de lippen, een blik in de ogen. Het haar leidt niet meer af van de pure schoonheid van een gezicht. Gezichten die zonder omlijsting van haar zowel kracht als vrouwelijkheid uitstralen. Er was lef voor nodig om zich kaal te laten fotograferen. Deze vrouwen zijn niet alleen ‘bald’ (kaal) maar ook ‘BOLD’: sterk en moedig.

Carolien Sikkenk is een professioneel fotograaf. Haar talent ligt in het fotograferen van mensen in zeer diverse settings zoals portret, documentaire fotografie en mode. Haar werk werd o.a. gebruikt in magazines en advertenties en wordt tentoongesteld over de hele wereld.

Think Pink Europe is een NGO opgericht in maart 2018 door Europese organisaties die de strijd aangaan tegen borstkanker. In heel Europa streven lokale borstkankerorganisaties, ziekenhuizen, steungroepen en overheidsorganisaties naar hetzelfde doel: fondsenwerving en bewustzijn om samen borstkanker aan te pakken. Think Pink Europe is een snel groeiende organisatie die ondertussen al in meer dan 30 landen actief is. Ze heeft als doel een actieve rol te spelen in het dichten van de kloof die bestaat in de gezondheidszorg. De leden bundelen hun krachten, wisselen optimale werkpraktijken uit en organiseren samen events zoals de ‘Race for the Cure’ en de ‘Pink Duck Race’.

Shoppingscentra Searena wil met deze tentoonstelling, waarvan het alle kosten op zich neemt, een duidelijke boodschap meegeven: het zijn moeilijke tijden en we moeten solidariteit hoog in het vaandel blijven voeren.

Related Posts